PRÍRODNÝ ALEBO UMELÝ VITAMÍN C ?

Sponzorovaný obsah

Mnoho ľudí sa pýta, ktorý je lepší, prírodný alebo umelý vitamín C.
Čo znamená meno? Čo je kyselina askorbová? Existuje niekoľko druhov kyseliny askorbovej? Tu je niekoľko užitočných informácií.

1. Čo znamená názov?

Názov pôvodu:

– V dvadsiatych rokoch 20. storočia, keď sa zistilo, niektorí to dokonca nazvali kyselinou hexurónovou.

– Kyselina askorbová = A – stripper + scorbuticus, pretože nedostatok molekuly v ľudskom tele môže viesť k skorbutu.

– Vitamín C = kyselina L-askorbová, aj keď sa extrahuje z ovocia a pri výrobe v laboratóriu sa získa rovnaká zlúčenina.

2. Ako si myslíte, že sa pri chemickej reakcii budú správať dve úplne identické zlúčeniny? Rôzne?

– Keď sa pozriem na vitamín C, rozdiel medzi dvoma variantmi kyseliny L-askorbovej a kyseliny D-askorbovej je ten, že atómy v ich konkrétnych polohách sú viazané v iných smeroch. Takže nie sú to isté, nebudú fungovať rovnako.

– A čo kyselina L-askorbová extrahovaná z papriky a kyselina L-askorbová vyrobené v laboratóriu? Všetky sú to rovnaké molekuly, takže v biochemickom procese budú reagovať presne rovnakým spôsobom.

3. Čo je potom umelé?

– Čo je kyselina L-askorbová a čo je kyselina D-askorbová? L- a D- tu označujú optickú izomériu:

– Optický izoméria (Optický izoméria = rovnaké chemické zloženie, ale odlišná štruktúra) je typ terciárneho izomérie, ktorého názov je odvodený od skutočnosti, že molekuly, pre ktoré sa izoméria vyskytuje, majú optickú aktivitu.

Takže to, o čom skutočne hovoríme, je: Kyselina askorbová (kyselina L-askorbová, E300): Kyselina askorbová je chemický názov pre vitamín C, ktorý sa nachádza v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Inhibuje tvorbu voľných radikálov produkovaných kyslíkom vo vzduchu a kyselina askorbová je jedným z prírodných antioxidantov ako prírodný vitamin C. Vitamín C v ľudskom tele sa okrem iného podieľa na absorpcii kyslíka bunkami a tvorbe kolagénu, ktorý je nevyhnutný na vytvorenie spojivového tkaniva kostí a chrupaviek. Okrem toho posilňuje imunitný systém a zlepšuje vstrebávanie železa.

Kyselina izo-askorbová (kyselina D-askorbová, E 315, kyselina erythroascorbová) http://www.wikipedia.org/wiki/Eritroascorbic acid:

Kyselina izo-askorbová je variantom kyseliny askorbovej, ktorý sa nevyskytuje v prírode. Rozdiel medzi týmito dvoma variantmi spočíva v tom, že atómy v určitom bode v molekule sú viazané v iných smeroch. Tento malý rozdiel je zodpovedný za skutočnosť, že kyselina izo-askorbová nemá žiadny vitamínový účinok. Avšak, rovnako ako v prípade kyseliny askorbovej, má kyselina izo-askorbová inhibíciu farby a chuti kyslíka. Podporuje pôsobenie moriacej soli dusitanov pri pražení mäsových výrobkov a zabraňuje tvorbe karcinogénnych nitrozamínov. Kyselina izo-askorbová v zmesiach zvyšuje účinnosť iných antioxidantov. Používa sa tiež jej soľ: izo-askorbát sodný (E 316). Kyselina izo-askorbová sa považuje za neškodnú. Kyselina izo-askorbová súťaží s účinným vitamínom C v tele. V štúdiách na zvieratách znížila kyselina askorbová vysoké dávky množstvo kyseliny askorbovej dostupnej v tele.

4. Umelá kyselina askorbová sa teda ani nenazýva kyselina askorbová a dokonca ani jej e-číslo nie je rovnaké? To je pravda.

– Prírodný názov vitaminu C: Kyselina askorbová = E-300 = Kyselina L-askorbová.

– UMELÉ NÁZOV: kyselina izo-askorbová = kyselina D-askorbová = E 315 = kyselina erytroascorbová

5. Čo je číslo E?

Krátke označovanie potravinárskych prídavných látok povolených v Európskej únii.

Podľa platných pravidiel „doplnková látka je akákoľvek látka, tiež výživová hodnota, ktorá sa nekonzumuje ako potravina a používa sa ako zložka potravín a ktorá sa vyrába, spracováva, upravuje, manipuluje, balí, prepravuje alebo skladuje. v priebehu spracovania potravín zámerne pridaných do potravín na technologické účely, ktoré vedú k tomu, že sa samotný produkt alebo jeho derivát stane priamo alebo nepriamo zložkou potraviny “.

Nemusí sa teda vyrábať umelo, len nemôže zo stromu zbierať kyselinu askorbovú (E-330) alebo beta-karotén (E-160 ii), vyberie broskyne a prichádza.

6. Zhrnutie.

Nenechajte sa oklamať!

Pochádza prirodzene z ovocia do kyseliny askorbovej. (Túto prírodnú kyselinu askorbovú by som nazval, pretože 99,5% sa v prírode nikdy nevyskytuje)

Toto je účinnejšie ako extrakt alebo laboratórne vyrobený, pretože to nie je 99,5% čistá kyselina askorbová, ale komplex zmiešaný s tisíckami fytonutrientov (bioflavonoidy, šípky, rutina, hesperidín).

Preto sa snažia napodobňovať výrobky vyššej kvality a kombinovať ich s bioflavonoidmi, rutínom, hesperidínom, acerolou a šípkami.

Koľko paprík však musím jesť 1 000 mg kyseliny askorbovej? 1-1,5 kg.

Barbar dostal aspoň toľko tým, že spotreboval veľa zelene (listy, výhonky) a bobule.

Prečo by som radšej jedol viac? Pretože už nepije vodu z čistého horského potoka a nasáva čistý vzduch.

Konzumujte minimálne 2 000 mg kyseliny askorbovej denne = vitamín C = kyselina L-askorbová

NIKDY NEVKLADAJTE KYSELINU D-ASCORBOVÚ DO VÝŽIVOVÝCH DOPLNKOV!
absolvovaní
Nielen s vitamínom c je pravda, že existujú iba organické látky.
Vitamíny sú vždy organické. To, čo sa u ľudí mieša, je umelo-anorganické a organicko-prírodné. Tieto slová spájajú ľudí a dnes majú málo spoločného so sebou. (Prirodzene: To, čo je založené na pôvodnej štruktúre niečoho, je rovnaké. Vyskytuje sa v umelom, originálnom, nemodifikovanom ľudskom zásahovom prostredí alebo na takýchto zložkách. v tomto poradí).

1, Koncept organicity a súvislosti so životom pochádza z Galenos. Ako lekár neveril, že fungovanie živého organizmu možno vysvetliť ako súhru medzi neživými atómami. Tento prístup sprevádzal stredovek, zanechávajúc stopy alchymistických pokusov o život. Nakoniec švédsky chemik Jöns Jakob Berzelius rozdelil zlúčeniny na dve látky podľa toho, či pochádzajú zo živých alebo neživých vecí, s tým rozdielom, že organické zlúčeniny tiež obsahujú vitalitu a nemôžu byť tvorené z anorganických látok. Doplnok bol vyvrátený Friedrichom Wöhlerom na výrobu kyseliny šťaveľovej a močoviny z anorganických materiálov. Organicko-anorganická divízia však prežila dodnes, hoci jej význam sa zmenil na 2, čo sa dnes používa. (Pomáha to niektorým používateľom zamieňať ostatných.)

2, Organické zlúčeniny sa v zásade považujú za uhlíkaté zlúčeniny. Existujú definície, ktoré považujú molekuly obsahujúce väzbu C-C (CARBON-CARBON) alebo väzbu C-H (HYDROGEN) za organickú.

Existuje veľa výnimiek z oboch definícií, napríklad z niektorých foriem uhlíka diamanty, grafit, sú anorganické, hoci obsahujú iba väzby C-C. Hexachlórbenzén a chlorid uhličitý sú organické, hoci neobsahujú väzbu C-H.) Všetky vitamíny majú väzbu uhlík-uhlík a / alebo uhľovodík, tj organické, ale ešte nie prírodné.

Akákoľvek organická molekula sa môže vyrábať syntézou (syntetizované slovo gréckeho pôvodu: Sumarizuje, kombinuje rôzne prvky do jednej jednotky. Je chemicky syntetizovaná, napr. Syntetizuje sa nová vysoko účinná látka s obsahom liečiva).

Niekoľko vitamínov:

B1 C12H17N4OS +
B2 C17H20N4O6
C C6H8O6
D C27H44O
E C29H50O2
Anorganické označovanie je dôležité pre minerály.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

− 1 = 2